PH-WAARDE

Een goede pH-waarde is één van de meest kritische factoren voor een goede gezondheid. Tijdens de stofwisseling worden voortdurend zure eindproducten gevormd. Kleine schommelingen in de pH-waarde kunnen drastische gevolgen hebben voor het metabolisme in de cellen en zo storingen veroorzaken. Het is essentieel om de optimale pH-waarde in het lichaam in stand te houden. 

 

Uw pH Meten

Uw verzuringsscore is slechts een indicatie, om een beter beeld te krijgen van uw zuurgraad gebruikt u pH strips. Met pH-strips kunt u gemakkelijk thuis uw zuurgraad meten via de urine. Een pH-strips tesktkit kunt u vaak halen bij diverse gezondheidswinkels en (vak)drogisten.
 

Zoek een drogist bij u in de buurt >>
of
Probeer het Alka® Sample- en Informatiepakket (incl. 3x pH-Strips) >>>

 

Optimale pH waardepH-waarde

- Bloed 7,35 – 7,45 (ideaal 7,41)
- Speeksel 6,00 – 7,50
- Maag 1,35 – 3,50
- Urine 4,50 – 8,40
- Dunne darm 6,50 – 7,50
- Dikke darm 5,60 – 6,90

 

Mocht het lichaam te zuur of te basisch worden kan het een beroep doen op onze basische of zure buffers. In ons bloed zijn er zowel een basische als een zure buffer aanwezig die de pH van het bloed continu in de gaten houden om een ​​constante pH van 7.365 te handhaven. Als het bloed te basisch wordt, werkt de zuurbuffer om de pH omlaag te brengen. Als het bloed te zuur wordt, werkt de basische buffer om de pH te verhogen. De pH-waarde fluctueert dus continu, maar blijft in een gezond lichaam altijd binnen een bepaalde waarde. 

 

DOWNLOAD DE VOEDINGSLIJST:

 

Voedingslijst